Albatrosz Repülõ Egyesület

  •  
  •  
  •  
  •  

– Miután befejeződtek a munkálatok, megkezdődött a börgöndi leszállópályán felépült új hangárépülettel kapcsolatos hivatalos használatbavételi eljárás és azt reméljük, hogy mihamarabb birtokunkba vehetjük az ingatlant – mondta Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke. – Ez mindenféle szempontból komoly előrelépést jelent számunkra, mert már hosszú ideje nem volt megoldott a légijárművek megfelelő tárolása, ez pedig a repülésbiztonságot is veszélyeztette. Ráadásul úgy látjuk, arra is lehetőség nyílhat majd, hogy ameddig van rá elegendő hely, ne csak a fehérvári egyesület tagjai, de más repülőbarátok is igénybe vehessék repülőeszközeik tárolására az új hangárt.

Börgöndön a repülőélet szempontjából beköszöntött a tavasz, elkezdődtek az üzemnapok, az ejtőernyősök már megkezdték ugrásaikat, folynak az elméleti oktatások is. A húsvéti ünnep után kerítenek majd sort a szokásos éves ismeretfelújító oktatásra, azt követően pedig megkezdődhetnek a pilótaképzések, vitorlázó és motoros vitorlázó repülőgépek emelkednek a levegőbe. A Honvéd Kadét Program egyik repülőtere lett Börgönd, ezt a kezdeményezést is folytatják, hiszen így a Székesfehérvár határában lévő bázis – méltóképpen a világháborús és az azt követő évekhez – ismét komoly helyszínévé válik a katonai pilóták előképzésének. Az Albatrosz Repülő Egyesületnél azt remélik, minél több elkötelezett fiatal érkezik majd hozzájuk, olyanok, akik a nyári kadét tábor során bizonyíthatják, hogy komolyan gondolják repüléssel kapcsolatos jövőjüket a haza szolgálatában.

– Korábban rendszeresen repülő majálissal köszöntöttük a jó időt, a járvány évek óta ennek is keresztbe tett: még nem döntöttünk arról, hogy idén lesz-e ilyen rendezvényünk – folytatta Szilády Dezső. – Ami biztos, hogy a reptérfejlesztés az egyesület saját beruházási programjával egy fontos állomásához érkezett az új hangár elkészülésével. Elképzelésünk szerint egy második hangár, majd egy közösségi épület is szükséges lesz ahhoz, hogy a leszállópálya megfeleljen a vele szemben támasztott igényeknek, hiszen túl régóta vagyunk kénytelenek minimális komfort mellett biztosítani az üzemeltetést. Az egyesület saját beruházása jól kiegészíti azokat az elképzeléseket, amelyek a reptér további fejlesztését szolgálják, a nagy állami beruházás részleteinek tervezése folyamatban van. A végső cél egy minden szempontból korszerű sport és üzleti célú, kis repülőtér születése.  

 

Fotó: ÉP-KONTAKT KFT

 

Információk

Albatrosz Repülő Egyesület
8000 Székesfehérvár, Radványi utca 6.
Adószám: 19092908-2-07
Bankszámla szám: Budapest Bank 10102952-01361819-00000001
Telefon: +36 30 9598-897
Telephely: Börgönd repülőtér

LHBD (Börgönd)
119.560 - ALBA INFO
01 LH 19 RH - 10km SE Székesfehérvár
Drop-Zone: +36 70 624-8884

Hol talál meg bennünket

GPS segítségével: 'SZÉKESFEHÉRVÁRON A BÖRGÖNDI UTAT' kell beírni, elindulni a várostól kifelé kb. 7-8km-t. Az út végén van a reptér.

Az M7 autópályáról le kell hajtani Székesfehérvár - Szekszárd (Auchan bevásárlóközpont) kijáratnál. Utána Székesfehérvár centrum az irány. Megközelítőleg 800m után jobb kéz felőli MOL benzinkútnál, a kút előtt derékszögben jobbra, majd az utca végén megint jobbra. Ez az út vezet a reptérre. Ez egy rossz minőségű beton út, ami átmegy az M7 alatt. A reptér bejárata előtt vezet egy vasúti sín, azt átlépve a kapun áthaladva már csak a belső utat kell követni.

Помощь для Joomla.
A honlap minél teljesebb használatának érdekében, valamint elektronikus kommunikációnk fejlesztése végett sütiket használunk. Amennyiben nem ért egyet céljainkkal, úgy Önnek joga van megtagadni ezt, vagy további információkért megtekinteni adatkezelési irányelveinket.
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ELFOGAD ELUTASÍT