Albatrosz Repülõ Egyesület

  •  
  •  
  •  
  •  

A Városházán írta alá azt a megállapodást az Albatrosz Repülő Egyesület és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, melynek értelmében a börgöndi repülőtéren gyakorlati dróntechnológiai képzés folyhat. A találkozón elhangzott: az együttműködés fontos lépés ahhoz, hogy Magyarország 2030-ra Európa legerősebb tudásalapú társadalmai közé tartozzon. A város képviseletében dr. Cser-Palkovics András polgármester méltatta az együttműködést, kiemelve, hogy a kezdődő reptérfejlesztés kapcsán ez a megállapodás még fontosabbá válik.

„Ez a fejlesztés rengeteg olyan elemet hordoz magában, ami a két fél, valamint a közösség számára is fontos lehetőségeket jelenthet a fejlődésre. Olyan új területek lehetőségét is kinyitja, ami már a drónhoz, tehát a legmodernebb technológiához tudja kapcsolni az egyetemet, a repteret és Székesfehérvárt is.” – értékelte az egyetem és a reptér életében is fontos megállapodást a polgármester.

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora beszédében elmondta, az Óbudai Egyetem nem kisebb feladatot vállalt magára, mint egy légiipari kompetencia kiépítése. A légiipar, valamint a mechatronika területe a pilóta nélküli repülésben, a dróntechnológiában ér össze. „Egy olyan jellegű többszereplős történetnek a kezdőpontjához jutottunk el az együttműködés tekintetében, amelyben elköteleződtünk, hogy egy ilyen képzést kiépítsünk. A pilóta nélküli képzésben elsősorban az Albatroszra és a városra számítunk, mint segítségre.”

Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy az egyetem hallgatói a börgöndi repülőtéren fejleszthetik és növelhetik tudásukat a dróntechnológiával kapcsolatban. Mint elmondta, a megállapodással a repülőtér az eddig ismert funkciói mellett újabb fontos feladatot kapott. „Bízom benne, hogy az elkövetkezendő években sikeres lesz az együttműködés, és egyre több fiatal fogja ezt az iparágat választani.”

Prof. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja a filmtörténelem egyik leghíresebb jelenetét idézte fel a megállapodással kapcsolatban. A dékán Humphrey Bogartot idézve egy szép, új barátság kezdeteként értékelte a felek közti együttműködést.

 

Információk

Albatrosz Repülő Egyesület
8000 Székesfehérvár, Radványi utca 6.
Adószám: 19092908-2-07
Bankszámla szám: Budapest Bank 10102952-01361819-00000001
Telefon: +36 30 9598-897
Telephely: Börgönd repülőtér

LHBD (Börgönd)
119.560 - ALBA INFO
01 LH 19 RH - 10km SE Székesfehérvár
Drop-Zone: +36 70 624-8884

Hol talál meg bennünket

GPS segítségével: 'SZÉKESFEHÉRVÁRON A BÖRGÖNDI UTAT' kell beírni, elindulni a várostól kifelé kb. 7-8km-t. Az út végén van a reptér.

Az M7 autópályáról le kell hajtani Székesfehérvár - Szekszárd (Auchan bevásárlóközpont) kijáratnál. Utána Székesfehérvár centrum az irány. Megközelítőleg 800m után jobb kéz felőli MOL benzinkútnál, a kút előtt derékszögben jobbra, majd az utca végén megint jobbra. Ez az út vezet a reptérre. Ez egy rossz minőségű beton út, ami átmegy az M7 alatt. A reptér bejárata előtt vezet egy vasúti sín, azt átlépve a kapun áthaladva már csak a belső utat kell követni.

Помощь для Joomla.
A honlap minél teljesebb használatának érdekében, valamint elektronikus kommunikációnk fejlesztése végett sütiket használunk. Amennyiben nem ért egyet céljainkkal, úgy Önnek joga van megtagadni ezt, vagy további információkért megtekinteni adatkezelési irányelveinket.
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ELFOGAD ELUTASÍT