Hírek

2013.12.31. 14:19

Az év utolsó repülése

Börgönd – Régi hagyomány a székesfehérvári repülősöknél, hogy az év utolsó (üzem)napját a börgöndi repülőtéren töltik.

Tihanyi Tamás

December 31-én, kedden délelőtt kitolták a hangárokból a gépeket, az ejtőernyősök pedig felkészültek az ugrásokra. Az időjárás nem volt túl engedékeny a repülősökhöz, hiszen alacsony, száz-százötven méteres felhőalap akadályozta az üzemnapot, de ez sem szegte kedvét az Albatrosz Repülő Egyesület tagjainak. Hiszen ilyenkor elsősorban az a fontos, hogy számvetést csináljanak, értékeljék az évet és köszöntsék egymást némi alkoholmentes pezsgő mellett.

Szilády Dezső, az egyesület elnöke eredményesnek ítélte a mögöttük hagyott esztendőt, nagyon sok rendezvényt szerveztek és sok eseményen vettek részt: maga a 2013-as repülőnap is hatalmas siker volt, talán az eddigi legnagyobb. A vitorlázórepülők és az ejtőernyősök is jól vizsgáztak a hazai és a nemzetközi megmérettetéseken, Józsa Dávid pilóta például Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. A szakember szólt arról is, hogy egyre több fiatallal ismertetik meg a repülést, januárban pedig folytatódnak az elméleti oktatások.

A börgöndi repülőtér jövőjével kapcsolatban egyelőre annyit lehet tudni, hogy a megyeszékhely és a befektető között szóbeli megegyezés született, ezt várhatóan az év elején öntik írásos formába. Az egyesület szempontjából ennek az a lényege, hogy a sportrepülés hosszú távra tervezhet a leszállópályán és folytatódhatnak Székesfehérvár sok-sok évtizedes, patinás múltra visszatekintő repülős hagyományai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!