Albatrosz Repülõ Egyesület

  •  
  •  
  •  
  •  

Börgöndi repülõnapról a médiákban

A 17. alkalommal 2012.09.09.-én az Albatrosz Repülõ Egyesület szervezésében megrendezett repülõnappal kapcsolatos média megjelenések közül szemezgetve, ajánljuk látogatóinknak az alábbi cikkeket: 

 

2012.09.09. - Albatrosz repülõnap

2012. 09. 09.- én az Albatrosz repülõklub szervezésében ismét egy csodálatos repülõnapra látogathattak ki az érdeklõdõk. Az idõjárásra sem lehetett panasz, ugyanis a rendezvény napján verõfényes napsütés volt. Mielõtt a repülõnap értékelésére rátérnék, köszönetet szeretnék mondani több tízezer ember nevében a szervezõknek, a színvonalas eseményért.

Mivel a hhelikopter.hu oldal elsõsorban a helikopteres repüléssel foglalkozik, így a beszámolót a forgószárnyas légi jármûvekkel kezdem. Elõször Imreh Lajos a Forgószárny Kft. fõpilótájának Mi 2- es helikopterével történõ tûzoltási demonstrációját, valamint dinamikus bemutató repülését említeném meg. A cég a nagyközönségnek elõször a tûzoltási demonstrációt mutatta be, aminek hatalmas sikere volt, igen látványosra sikerült a bemutató. Késõbb a cég helikoptere ismét feltûnt, és egy „füstölõs” dinamikus bemutató repülést láthattunk, amivel tovább fokozta a cég ügyvezetõ pilótája a hangulatot. Az egyéni bemutató repülésrõl annyit érdemes megjegyezni, hogy a világon Mi 2-es típussal Imreh Lajos, valamint az orosz helikopter világbajnok képes megcsinálni a bemutatóban látott elemeket.

2012.09.09. - LHBD PIC Börgöndi repülõnap

Idén újra megrendezték a börgöndi repnapot. Az idõjárás idén is kiváló volt. A pályatengely sajnos még mindig nem változott :), így a fotózást 1 óra után kezdtük meg. Szerencsére a repülõprogramok is késtek. Viszont a magas hõmérséklet és a távolság pár fotót elrontott, de azért sikerült értékelhetõket is lõni. Utasrepültetés az egész nap folyamán volt, LIX-el, Hillerrel, Mi-2-essel, Po-2-essel, Morane-nal, Cessnákkal. Volt Kamov bemutatórepülés, Mi-2-es egyéni és tûzoltó bemutató, LIX és Po-2 bemutató, vitorlázó mûrepülés Józsa Dáviddal, Nádas Tamás és Veres Zoltán mûrepülése.

2012.09.10. - Legendák az égben - Repülõnap Börgöndön

Ki gépen száll fölébe, annak valóban a térkép a táj, de nem gondolnám, hogy bárki is Radnóti Miklós egykori lakóhelyét kutatta volna a világ egyetlen, még üzemképes Li–2-es típusú szállító repülõgép ablakain kifelé bámulva. Sokkal inkább szemlélhette a parányi színes foltokból álló tömeget, a közeli Székesfehérvárt, vagy éppen a végtelen kék eget. Azonban ez a történet, miként a felszállás is, még a földön kezdõdik. Ezúttal a börgöndi repülõtéren...

2012.09.09. - Repülõnap Börgöndön - idén is ezrek voltak kíváncsiak a programokra

Idén is nagyon sokan voltak kíváncsiak a Börgöndi Repülõnapra, melyet már 17. alkalommal szervezett meg az Albatrosz Repülõ Egyesület.

2012.09.09. - Börgöndi repülõnap

Mûrepülõk, ejtõernyõsök, mai és oldtimer gépek, valamint hagyományõrzõk bemutatója is szerepelt az Albatrosz Repülõ Egyesület 17. Börgöndi repülõnapján.

2012.09.09. - A nyertes elajándékozta a repülést – Légiparádé Börgöndön

Az ország egyik legjelentõsebb repülõs rendezvénye immár a börgöndi légiparádé, az Albatrosz Repülõ Egyesület ajándéka mindazoknak, akik szeretik, tisztelik a levegõ kalandorait

 

FÉNYKÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSE

 

 

Információk

Albatrosz Repülő Egyesület
8000 Székesfehérvár, Radványi utca 6.
Adószám: 19092908-2-07
Bankszámla szám: Budapest Bank 10102952-01361819-00000001
Telefon: +36 30 9598-897
Telephely: Börgönd repülőtér

LHBD (Börgönd)
119.560 - ALBA INFO
01 LH 19 RH - 10km SE Székesfehérvár
Drop-Zone: +36 70 624-8884

Hol talál meg bennünket

GPS segítségével: 'SZÉKESFEHÉRVÁRON A BÖRGÖNDI UTAT' kell beírni, elindulni a várostól kifelé kb. 7-8km-t. Az út végén van a reptér.

Az M7 autópályáról le kell hajtani Székesfehérvár - Szekszárd (Auchan bevásárlóközpont) kijáratnál. Utána Székesfehérvár centrum az irány. Megközelítőleg 800m után jobb kéz felőli MOL benzinkútnál, a kút előtt derékszögben jobbra, majd az utca végén megint jobbra. Ez az út vezet a reptérre. Ez egy rossz minőségű beton út, ami átmegy az M7 alatt. A reptér bejárata előtt vezet egy vasúti sín, azt átlépve a kapun áthaladva már csak a belső utat kell követni.

Помощь для Joomla.
A honlap minél teljesebb használatának érdekében, valamint elektronikus kommunikációnk fejlesztése végett sütiket használunk. Amennyiben nem ért egyet céljainkkal, úgy Önnek joga van megtagadni ezt, vagy további információkért megtekinteni adatkezelési irányelveinket.
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ELFOGAD ELUTASÍT